Persoonlijke verhalen

Eymen

‘Ik wilde heel graag naar Het Baarnsch Lyceum. Je kunt hier veel kiezen! Ik doe dit jaar bijvoorbeeld mee aan de Grandi Art. Iedereen kan zich inschrijven voor één of meerdere artistieke onderdelen. Vervolgens ga je workshops volgen en heel veel oefenen. En heb je gewonnen bij de Grandi Art? Dan ga je de school vertegenwoordigen tijdens de Artistieke Interlyceale (wedstrijd tussen de vier oudste lycea).
Daarnaast volg ik het vak SciencePlus. Je leert hoe alles om je heen werkt en maakt opdrachten in groepjes. Mijn leukste vak? Dat is wiskunde omdat ik dat gewoon heel goed kan’.

Eymen, havo 1, basisschool 3e van der Huchtschool
Fay

‘Ik had gelijk een goed gevoel bij deze school en het is dicht bij mijn huis. LO is mijn favoriete vak. Ik hou van bewegen! Ringen zwaaien vind ik een leuk onderdeel. Om het schoolgebouw heen zijn er grote sportvelden.
Het grootste verschil met de basisschool? Heel veel docenten en verschillende lokalen. Gelukkig ben ik daar nu gewend aan. Mijn tip aan alle achtstegroepers: stap meteen af op andere leerlingen en maak vrienden’.

Fay, havo 1, basisschool School met de Bijbel
Kausar

‘Het verschilt niet zoveel met de basisschool, na een week ben je al gewend. Je moet goed je best doen en vooral opletten. De leraren helpen je en zijn erg vriendelijk. Ikzelf vind het hier op het gymnasium fijn’.

Kausar, gymnasium 1, basisschool ‘t Kruisrak
Zumra

‘Het lijkt net alsof ik hier al heel lang op school zit. Ik hou van sporten, uitdagingen en wil later dokter worden. Dat past bij mijn leukste vakken: wiskunde, LO en biologie. De lessen zijn afwisselend, je hebt een eigen kluisje en het is een grote school. Ik voel me thuis. Het brugklasfeest en de open dag van de aulacommissie vond ik erg leuk. Mijn tip voor groep 8: Wees jezelf en doe je best!’

Zümra, atheneum 1, basisschool 1e van der Huchtschool
Aimee

‘Ik heb het super naar mij zin op Het Baarnsch Lyceum! De school ziet er leuk en gezellig uit en je hebt veel activiteiten. Tijdens de introductieweek gingen we o.a. Expeditie Robinson opdrachten maken op de sportvelden naast de school.
Het is heel makkelijk om het lokaal te vinden en zijn vaak leuk ingericht. Het aardrijkskundelokaal heeft bijvoorbeeld heel leuke Bosatlas kaarten. Het is een interessant vak omdat je veel nieuwe dingen leert die je niet weet over de aarde. Een praktische tip: koop een goede rugzak, loop niet met je tas in de hand en gebruik je kluisje.’

Aimée, havo 1, basisschool Nieuwe Baarnsche School
Ayan

‘Het schoolgebouw en de keuzes die je allemaal hebt spraken mij aan. Ik hou namelijk zelf van uitdagingen en dan zit je op deze school wel goed! Het grootste verschil met de basisschool is dat je verschillende lokalen hebt. Tijdens de mentorles bespreken we van allerlei dingen, bijvoorbeeld hoe het met iedereen gaat, doen we verschillende spellen en krijgen tips over huiswerk maken. LO, wiskunde en handvaardigheden zijn mijn favoriete vakken. En de leukste activiteit tot nu toe? Dat is zeker het brugklasfeest. Conclusie: Ik heb het naar mijn zin op deze school!’

Ayan, atheneum 1, basisschool Da Costa
Elizan

‘De sfeer op Het Baarnsch Lyceum is fijn, er zijn veel activiteiten en leuke lessen. Het was in het begin even wennen, maar met de hulp van mijn mentor en juniormentor wist ik al snel de weg. Het vak handvaardigheid, maar vooral het onderdeel tekenen, vind ik erg leuk. Tip voor groep 8: Durf jezelf te zijn, zorg dat je op tijd je huiswerk maakt en voor toetsen leert. Dan komt het helemaal goed!’.

Elizan, atheneum 1, basisschool 2e van der Huchtschool
Rahul

‘Er is altijd een goede sfeer en iedereen kan het goed met elkaar vinden tijdens de les en daarbuiten’.

Rahul, gymnasium 1, basisschool Montini