Alles wat je wilt weten!

Persoonlijke verhalen

 

Irem (2)

‘s Ochtends naar school fietsen met mijn vriendinnen is al leuk. De docenten maken de dagen gezellig. Ze zijn aardig en maken grapjes. De Gele week (activiteiten week), vind ik het leukst. We doen dan met de hele school activiteiten, zoals schaatsen. Ik ben bij het schoolfeest geweest aan het begin van het jaar, de aula was mooi versierd en ik heb veel lol gemaakt met mijn vriendinnen.

Tijdens de introductieweek aan het begin van het schooljaar, zag ik mijn mentor en juniormentoren heel veel. Het was een gezellige week, want we deden veel spellen om kennis te maken met elkaar. Tip voor groep 8: doe vanaf het begin meteen je best voor alles, dan komt het goed.

Irem, havo 1, De Wegwijzer
Liesje (2)

Mijn overstap is makkelijk gegaan, ik kende al veel mensen hier op school doordat mijn broer en zus hier ook zitten. Tijdens de kennismakingslesjes kreeg ik veel en goede uitleg, dit versterkte mijn keuze voor Het Baarnsch. Ik heb zelf ook gekozen voor SportPlus. Je doet dan veel verschillende sporten. Vaak sporten we op een locatie buiten school, bijvoorbeeld voor Judo en Padel. Elke drie weken doe je iets anders, de afwisseling maakt het leuk. Eens per blok zijn er gezamenlijke lessen met alle SportPlus leerlingen bij elkaar. We doen dan leuke spellen en sporttoernooien.

Tip voor groep 8; misschien voelt de overstap spannend, maar als je eenmaal bent begonnen valt het achteraf allemaal erg mee.

Liesje, atheneum 1, De Werveling
Sara (2)

Als je binnenkomt ziet de school er meteen gezellig uit. De kennismakingslesjes waren heel duidelijk en ik begreep alles. De docenten vond ik prettig en dit vergrootte mijn keuze voor het Baarnsch. Hierdoor voelde ik mij hier het meest op mijn gemak.

De school is overzichtelijk, nummers van de lokalen zijn makkelijk te onthouden, je verdwaald hier niet!

Engels vind ik een leuk vak. We leren namelijk niet alleen de stof door herhaling en lezen, maar ook door creatief te zijn, bijvoorbeeld als we een boek hebben gelezen maken we er een nieuw plaatje bij, met titel en tekst in het Engels.

Sara, atheneum 1, Nieuw Baarn School
Maurits (2)

De overstap van mijn basisschool naar Het Baarnsch Lyceum is makkelijk gegaan. Ik zat direct met vrienden in de klas, dat kon ik vooraf opgeven, maar ik maakte ook snel nieuwe vrienden. Qua huiswerk viel de overstap ook mee, huiswerk bijhouden en leren was geen grote uitdaging. Mijn indruk tot nu toe: het 45 minutenrooster vind ik prettig. Dit zorgt voor veel afwisseling op een dag qua lesstof. De dagen zijn overzichtelijk en duren niet tot laat. We hebben pauzes met alleen klas 2, daardoor is het niet erg druk in de aula en de gangen.

Maurits, gymnasium 1, Nieuw Baarn School
Julia (2)

Ik voel mij thuis op deze school. De lokalen zien er mooi uit en zijn fijn ingericht. De school is overzichtelijk ingedeeld. De talen zijn bijvoorbeeld allemaal op de bovenste verdieping en zo dus makkelijk vindbaar. SportPlus volg ik ook, dat is heel leuk, je doet verschillende dingen en nieuwe spellen. In de activiteiten week gingen we naar Snowworld en klimmen. De groepen zijn gemengd met andere klassen, hierdoor leerde ik snel nieuwe leerlingen kennen.

Tip voor groep 8: stap in de eerste weken gewoon op mensen af, want dan leer je ook makkelijk nieuwe vrienden kennen.

Julia, gymnasium 1, 1e Van Der Huchtschool
Mats (2)

De toetsen op de basisschool vond ik wel iets makkelijker, ik moet nu wel goed leren en er niet te makkelijk over denken. Een goede planning is nodig. Met behulp van mijn ouders en docenten ben ik hier beter in geworden. Voor mijn topsportregeling kreeg ik ook extra hulp van mijn docenten. Ik e-mailde ze met een vraag en kreeg extra uitleg over de stof die ik gemist had. Hierdoor kon ik de gemiste toetsen met vertrouwen inhalen. Ik vind de school gezellig, het schoolfeest aan het begin van het jaar vond ik erg leuk. De Seniores organiseerden het, zij pakten het super aan en kozen een leuk thema: Into the Jungle. Ik kwam snel in contact met klasgenoten en maakte hierdoor nieuwe vrienden.

Mats, gymnasium 1, Nieuw Baarn School